2018. júl 25.

Szeretnél nyugodtan aludni? Mobil légzésfigyelő, ami nem csak figyel!

írta: boldogkismama
Szeretnél nyugodtan aludni? Mobil légzésfigyelő, ami nem csak figyel!

Tudtad, hogy már mobil légzésfigyelőt is lehet kapni, amit a baba pelenkájára kell csíptetni? Ráadásul nem csak figyel, hanem ha a baba nem lélegzik, akkor rezgéssel és hangadással próbálja kizökkenteni ebből az állapotból, valamint jelez a szülőknek. Beépített elemmel működik.20180720_184100.jpg

Választható opció, hogy a baba minden egyes lélegzetvételét hangadással (halk vagy hangosabb csippanással) jelezze a túlaggódó szülőnek. Természetesen van néma opció is.

Egy vékony ruhadarab lehet a baba bőre és az eszköz között. Én a köldökcsonk leesése után a pocaknadrágjára csíptettem a gyermekemnek, nem a pelenkájára, és így is kifogástalanul működött. Így ha elalszik a baba, könnyen ráhelyezhető a légzésfigyelő, nem kellett megbontani a ruháját. Ilyen légzésfigyelő mellett semmiképp nem ajánlom a belebújós tipegőket, csak azokat amik elől nyithatók, illetve később a body-pocaknadrág párost.

Nagyobb korában (fél éves kora után) viszont már többször előfordult, hogy miután felébredt, levette magáról a szerkezetet, mivel az fényvillanással is jelzi a levegővételeket, így nagyon érdekes a baba számára. :)

A kiságyba tehető légzésfigyelők előnye, hogy azt nem tudja onnan kiszedni a baba, nem tudja levenni magáról. Viszont aki sokat utazik és előfordul, hogy nem otthon alszik a baba, annak mindenképp praktikus beszereznie egy mobil légzésfigyelőt. A mobil légzésfigyelő előnye mobilitásán túl hogy kicsike, nincs szükség vezetékekre, és csak egy rápillantással ellenőrizhető, hogy minden rendben van e, működik e a készülék. További óriási előnye, hogy nem csak jelez ha a baba nem lélegzik, hanem azonnal cselekszik is. Rezgéssel is próbálja a babát kizökkenteni és lélegzetvételre bírni.

Természetesen a mobil légzésfigyelő sem használható együttalvásnál, babakocsiban vagy autóban, mert extra szenzitív szenzorai érzékelik a szülő lélegzetvételét vagy mozgását az ágyban, illetve a legkisebb rázkódásokat a babakocsiban vagy a kocsiban és ezeket a baba lélegzetvételeként érzékelhetik.

A Snuza Hero mellett már továbbfejlesztett változata is kapható, a Snuza Pico, ami egy hordozható okos babafigyelő, a fentieket mindet tudja, azon túl pedig okostelefonon egy applikációhoz kapcsolható és a szülő ezen keresztül nyomon követheti többek között a baba testhőmérsékletét, alvási pozícióját, hasi légzését.

Mindenképp javaslom valamilyen légzésfigyelő beszerzését, tegyünk meg mindent babánk biztonságáért és így az anyuka és az apuka is nyugodtabban alhat! A babák a nap nagy részében még alszanak, így az anyuka a napközbeni teendőit is nyugodtabban végezheti, nem kell percenként rohangálnia a babához hogy lélegzik e.

Jó egészséget és nyugodt éjszakákat kívánok!

Szólj hozzá

légzésfigyelő mobil légzésfigyelő baba biztonság baba légzésfigyelő